OFFERTE AANVRAGEN

Magic FX CO2 – navulling – 50 liter – 80 seconden

CO 2 Fles 50LB Gas 50 Liter 37 Kilo 80 seconden

Leeborent verzorgt CO 2 gas uit fles om bijvoorbeeld CO 2 Jet, CO 2 Gun of CO 2 Powerjets te gebruiken.

Door een keuze te maken in liters en of kilogram van vloeibaar CO 2 fles met stijgbuis is er een tijd aan het CO 2 effect te verbinden.

Wat is nu eigelijk CO 2 volgens Wikipedia:

Koolstofdioxide , ook kooldioxide of koolzuurgas genoemd, is een anorganische verbinding van koolstof en zuurstof , met als brutoformule CO 2 .
In zuivere toestand is het een kleurloos en geurloos gas dat van nature in de aardatmosfeer voorkomt.
De molecule bezit een lineaire geometrie en behoort tot de puntgroep D ‚àûh .

Hoewel het gas zelf geurloos is, vormt het samen met waterdamp koolzuur , waardoor bij hogere concentraties een scherpe zure geur waargenomen kan worden. Koolstofdioxide , ook kooldioxide of koolzuurgas genoemd, is een anorganische verbinding van koolstof en zuurstof , met als brutoformule CO 2 . In zuivere toestand is het een kleurloos en geurloos gas dat van nature in de aardatmosfeer voorkomt. De molecule bezit een lineaire geometrie en behoort tot de puntgroep D ‚àûh .
De atmosfeer van de Aarde bevatte in 2016 ongeveer 404 [2] ppm koolstofdioxide. Deze concentratie neemt verder toe. [3] Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) houdt zich intensief bezig met de oorzaken en gevolgen daarvan voor de opwarming van de aarde .

Enkele toepassingen
Koolstofdioxide opgelost in water vormt koolzuur of diwaterstofcarbonaat (H 2 CO 3 ). Soms wordt kooldioxide zelf – foutief – koolzuur genoemd. Kooldioxide wordt veel gebruikt in frisdranken . Het toevoegen van koolstofdioxide onder druk aan dranken voor de prik , wordt carboniseren genoemd. In bier zit koolzuur na vergisting van de maltose uit mout . Het komt ook van nature voor in sommige mineraalwaters .

Koolstofdioxide wordt in sommige typen brandblussers gebruikt om vuur te bestrijden, met name indien water gevaarlijk zou zijn als blusmiddel, doordat het chemische reacties veroorzaakt, stroom geleidt of grote schade kan veroorzaken, zoals in papieren archieven.

Ontdekking
Koolstofdioxide werd ontdekt in het begin van de 17e eeuw door de Brusselaar Jan Baptista van Helmont , die het sylvestergas noemde. Hij stelde vast dat na verbranding van houtskool in een gesloten kom, de restmassa kleiner was dan de oorspronkelijke massa. Zijn conclusie was dat het verschil veranderd was in een wilde geest (toen spiritus sylvestre genoemd) of gas.

Chemische eigenschappen
Koolstofdioxide bestaat uit een centraal koolstofatoom waaraan met dubbele bindingen twee zuurstofatomen zijn gebonden. Derhalve komt koolstof hier voor in zijn hoogste oxidatietoestand (+IV). Koolstofdioxide wordt gevormd bij de volledige verbranding van koolstof of koolstofhoudende verbindingen:

Leeborent bied ook andere FX effecten aan kijk verder op onze site voor vuur CO2 rook confettie ,streamers confetti

Wij bieden ook technisch advies en begeleiding van A tot Z, waardoor uw evenement gegarandeerd goed verloopt.

Prijsstelling per product en per dag , voor langere periode hebben wij voordelige tarieven.

Dagelijks tussen 09.00 uur en 18.00 uur is er een medewerker beschikbaar voor een vrijblijvende offerte of informatie en advies.

Wij leveren door heel Nederland tegen vriendelijke transportkosten, maar wel pas bij orders vanaf € 499,00 ex btw.

Magic FX CO2 – navulling – 50 liter – 80 seconden

Ben je Opzoek naar apparatuur voor Koningsdag 2024?
Wij leveren o.a. podia, aggregaten, geluid, licht en nog veel meer!
Ben je Opzoek naar apparatuur voor Koningsdag 2024?
Wij leveren o.a. podia, aggregaten, geluid, licht en nog veel meer!