OFFERTE AANVRAGEN

Noodstroomvoorziening bij u op locatie

Bent u op zoek naar een noodstroomvoorziening? Noodstroomvoorziening zorgt ervoor dat alle apparatuur blijft werken als de normale stroom uitvalt. Dat regelen wij door middel van mobiele generatoren, die we in allerlei maten en vormen kunnen leveren en plaatsen.
Of u nu kampt met stroomuitval in uw winkel, horecabedrijf, groothandel, op kantoor, een volledig pand, marktkraam, festival of evenement, grote industrie, ziekenhuis of op een andere locatie. Leeborent verzorgt snel en betaalbaar een betrouwbare noodstroomvoorziening op locatie.

Vraag snel een vrijblijvende offerte aan of bel/WhatsApp ons direct op: +31204976834.

Hoe werkt een noodstroomvoorziening?

Noodstroomvoorziening werkt door middel van speciale systemen die automatisch inschakelen wanneer de normale stroom uitvalt. Vaak gaat het om een generator of aggregaat die elektriciteit kan leveren, zelfs als de hoofdstroombron (het elektriciteitsnetwerk) niet beschikbaar is.
Wanneer de stroom uitvalt, wordt de noodstroomvoorziening geactiveerd en neemt deze het over. Daardoor kunnen essentiële apparaten of systemen blijven werken. Dit zorgt ervoor dat belangrijke functies – zoals verlichting, computers, koeling, betaalsystemen of andere apparatuur – operationeel blijven tijdens stroomstoringen of noodsituaties.

In welke (nood)situaties kunnen we u helpen met een noodstroomvoorziening?

Er zijn eigenlijk maar twee denkbare situaties waarin u een noodstroomvoorziening nodig heeft:

 1. Er is een onverwachte stroomuitval waardoor u plots zonder stroom komt te zitten.
  Dit kan natuurlijk allerlei oorzaken hebben. Enkele voorbeelden:

  1. Weersomstandigheden zoals storm, bliksem, zware regenval, sneeuw en ijs kunnen bomen omverwerpen en stroomlijnen beschadigen, waardoor stroomuitval ontstaat.
  2. Technische storingen zoals defecten in elektriciteitsnetwerken, falende transformatoren, kortsluitingen of overbelasting van het netwerk kunnen leiden tot stroomuitval.
  3. Menselijke fouten zoals graafwerkzaamheden zonder de locatie van ondergrondse kabels te controleren, onbedoelde schakelfouten of sabotage kunnen ook stroomuitval veroorzaken.
  4. Overbelasting; als het elektriciteitsnetwerk wordt overbelast door een te hoog verbruik, kan dit leiden tot stroomuitval. Vooral tijdens periodes van extreme hitte of kou.
 2. Geplande onderhoudswerkzaamheden aan elektriciteitsnetwerken kunnen tijdelijke stroomonderbrekingen veroorzaken om reparaties of upgrades uit te voeren.
  Vaak krijgt u dan enkele weken of dagen van tevoren een brief van de netbeheerder – zoals Liander, Stedin of Enexis Netbeheer – in uw brievenbus waarin de geplande werkzaamheden worden aangekondigd.

Oplossing bij plotselinge stroomuitval of geplande stroomonderbreking

In beide situaties – dus zowel bij plotselinge stroomuitval als bij een geplande stroomonderbreking – kunnen uw werkzaamheden gewoon doorgaan als u een noodstroomvoorziening heeft. Deze noodstroomvoorziening bestaat uit een generator of aggregaat die geschikt is om de stroomvoorziening tijdelijk helemaal over te nemen. Dat kan helemaal veilig.

Vraag snel een vrijblijvende offerte aan of bel/WhatsApp ons direct op: +31204976834.

Verschillende mogelijkheden qua kracht

Verschillende situaties kunnen vragen om verschillende soorten aggregaten. Een noodstroomaggregaat voor een marktkraam zal minder stroom hoeven kunnen opwekken dan een noodstroom generator in een winkel of horecazaak. Daarentegen moet de noodstroomvoorziening bij een groot bedrijf, ziekenhuis, datacenter of industrie juist weer veel krachtiger zijn.

Leeborent beschikt over een heel ruim assortiment aan generatoren en aggregaten die we op locatie kunnen plaatsen in geval van een plotselinge of geplande stroomonderbreking. Aggregaten zijn bij ons beschikbaar van 1 kVA (1000 W) tot wel 2500 kVA. Een aggregaat huren of generator huren en laten aansluiten kan daardoor in vrijwel iedere situatie, voor vrijwel elk type onderneming (en natuurlijk ook privé).

Welke soorten noodstroomaggregaten en -generatoren zijn er?

Behalve verschillende vermogens van noodstroomaggregaten, zijn er ook keuzes in brandstof. Zo kunt u gebruik maken van een dieselaggregaat, benzine aggregaat, hybride aggregaat, een groen aggregaat of een fluisteraggregaat, ook wel stille aggregaat genoemd.

Dieselaggregaten
Dit zijn aggregaten die werken op dieselbrandstof. Ze zijn vaak krachtig en betrouwbaar, en worden veel gebruikt voor noodstroomvoorziening in grote gebouwen, datacenters en industriële faciliteiten.
Een bekend type dieselaggregaat is de Atlas Copco: deze generatoren staan erom bekend heel betrouwbaar en duurzaam te zijn. Ze werken op diesel en zijn daardoor minder storingsgevoelig dan veel benzineaggregaten. Daarnaast houdt de fabrikant van Atlas Copco aggregaten zich intensief bezig met duurzaamheid.

Benzineaggregaten

Deze aggregaten werken op benzine en zijn vaak kleiner en draagbaarder dan dieselaggregaten. Ze worden vaak gebruikt voor tijdelijke stroomvoorziening bij bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden of voor huishoudelijk gebruik tijdens stroomuitval. Sommige benzineaggregaten kunnen ook zwaardere, professionele apparatuur aan.
Een bekend type benzineaggregaat is de Honda. Naast het compacte formaat, zijn ook het brandstofverbruik en de uitstoot van gassen zeer beperkt. Al onze Honda aggregaten draaien op Aspen brandstof, dit is een stuk schoner dan een aggregaat op ‘normale’ benzine zoals Euro 95.

Groene aggregaten en hybride aggregaten

Leeborent levert schone, groene aggregaten met CO2 neutrale hybride stroomvoorzieningen. Deze groene aggregaten werken op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil, oftewel biodiesel) of op de schonere Aspen benzine. En we kunnen ook met een combinatie bieden van een accupakket, zonnepanelen en een conventionele (HVO) aggregaat.

De groene (schone) aggregaat draagt bij aan een schoner milieu doordat de CO2 uitstoot beperkt wordt. Daarnaast verbruikt het groene aggregaat tot 95% minder brandstof dan een conventionele aggregaat.

Stille aggregaten

We krijgen regelmatig de vraag of we ook stille aggregaten verhuren. In bepaalde situaties kan het prettig of erg belangrijk zijn om een goede noodstroomvoorziening op te zetten die zo mij mogelijk geluid produceert. De Honda aggregaten die wij verhuren, zijn bijzonder stil en produceren een geluid dat vergelijkbaar is met dat van een stofzuiger. Bovendien zijn deze machines handzaam en zuinig in gebruik. Deze fluisterstille aggregaten zijn beschikbaar in vermogens variërend van 1 KvA tot 6,5 KvA. Het geluidsniveau van de machine hangt af van de grootte ervan, waarbij grotere machines doorgaans meer geluid produceren. Voor het 2000 watt aggregaat hebben we een speciale behuizing laten maken, die het geluidsniveau met ongeveer 10 dB vermindert. Hierdoor is het aggregaat nog stiller en kan het gemakkelijk in een rustige omgeving worden geplaatst.

U heeft een noodstroomvoorziening nodig? Zo werkt het!

Ben u op zoek naar een noodstroomvoorziening? Dan bent u bij Leeborent aan het juiste adres. Bel/WhatsApp ons direct op: +31204976834.

Wij ondernemen dan de volgende stappen:

 1. Bel het team van Leeborent
  Bij plotselinge stroomuitval is er vaak met spoed een noodstroomvoorziening nodig. Bel ons daarom zo snel mogelijk.
 2. We bespreken de situatie met u
  Samen bepalen we hoeveel spanning u nodig heeft en of de generator de gehele meterkast moet kunnen overnemen of alleen enkele belangrijke apparaten. Waar moet het noodstroomaggregaat aan voldoen (groene stroom leveren, extra stil zijn, erg mobiel en handbaar zijn, veel zware apparatuur of juist heel delicate apparaten aankunnen, etc.).
 3. Wanneer en waar heeft u de noodstroomvoorziening nodig?
  Bij een geplande stroomonderbreking kunt u de locatie en tijd doorgeven. Maar in geval van acute stroomuitval zult u zo snel mogelijk een oplossing nodig hebben. Wij kunnen de noodstroomvoorziening meestal direct leveren op locatie.
 4. Levering en aansluiting op locatie
  Onze elektromonteurs komen de noodstroom generator bij u op locatie aansluiten en zorgen dat de noodstroomvoorziening perfect werkt. Zodra u het aggregaat niet langer nodig heeft, komen we het apparaat weer ophalen en kan uw apparatuur weer op uw netstroom werken.

Wie is Leeborent?

Leeborent is dé specialist in het leveren van alle benodigdheden voor evenementen, feesten, partijen en bruiloften. Met onze aggregaten verhuur en team van elektromonteurs staan we ook voor u klaar indien u een noodstroomvoorziening nodig heeft. Leeborent is gevestigd tussen Amsterdam en Haarlem, maar we zijn actief in heel Nederland.

Hoewel onze focus ligt op het verhuren van apparatuur, bieden we ook verkoopmogelijkheden aan. Met meer dan 25 jaar ervaring in de entertainmentindustrie staan we garant voor kwaliteit en service. Of het nu gaat om verkoop, verhuur, reparatieverzoeken of onderhoud, bij Leeborent zijn we van alle markten thuis. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor licht en geluid, podia en losse podiumdelen huren, dansvloeren, karaoke sets, allerlei soorten beeldschermen, beamers, muziekinstallaties en nog veel meer.

U kunt ook bij Leeborent terecht voor de complete verzorging van feesten en evenementen, zoals:

Leeborent is gevestigd in Zwanenburg, aan de rand van Amsterdam, en is een begrip in de regio. Met name in de regio van Amsterdam en Utrecht met een radius van 60 kilometer, komt u ons vaak tegen. Maar wij leveren onze diensten en producten ook aan door heel Nederland en België (tegen vriendelijke transportkosten vanaf een besteding van € 499,00 ex btw).

Vragen aan Leeborent?

Het kan zijn dat u nog vragen heeft. Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en denken graag met u mee. Ook voor andere dingen zoals onderhoud van apparatuur of reparatieverzoeken, kunt u altijd bij ons terecht. Via de offerte aanvraag op onze website kunt u vast een bericht achter laten. Of u kunt mailen via: info@leeborent.nl

U kunt ons ook altijd bellen van ma-vrij van 09:00-18:00.
Noodsituatie? Bel of WhatsApp ons dan voor een snelle reactie.

Bel ons direct op: +31204976834 of neem contact op per WhatsApp.