OFFERTE AANVRAGEN
27 4 2013 Sugar City event 1

Rondleiding in voormalige suikerfabriek fietsbrug over de ringvaart officieel De Bietenbrug

27-04-2013

Leeborent verzorgt techniek voor rondleiding in Suikerfabriek

27 april is de startdatum voor activiteiten in het kader van 100 jaar Zwanenburg.

Op zaterdag 27 april organiseren Cobraspen en de Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg een rondleiding op het terrein van de voormalige suikerfabriek, tegenwoordig bekend als Sugar City. Deelname is gratis maar het aantal deelnemers is gelimiteerd.

Het terrein van de suikerfabriek is altijd een beeldbepalend element voor zowel Zwanenburg als Halfweg geweest. Sinds de sluiting van de fabriek is het een tijd stil geweest op het terrein, maar de laatste jaren is er weer volop bedrijvigheid. De siloβ€šΓ„Γ΄s zijn verbouwd tot kantoorruimten en veel oude panden zijn gesloopt. Het terrein van de oude suikerfabriek terrein veranderd steeds meer naar een nieuw ingericht bedrijventerrein.

De Dorpsraad heeft Cobraspen gevraagd om aan belangstellenden te laten zien wat er nu echt gebeurt op het terrein en wat de stand van zaken is. Cobraspen heeft zich bereid verklaard om op zaterdagmiddag 27 april 2013 een rondleiding te geven over het terrein en in de gebouwen. Daarbij wordt toelichting gegeven op de plannen die gerealiseerd zijn en die nog gerealiseerd gaan worden. Voorafgaand aan de rondleiding wordt een film gedraaid waarop de suikerfabriek in bedrijf is te zien, in het begin en later, halverwege de vorige eeuw.

Zaterdag 27 april 2013 gaat de loop-/fietsbrug over de ringvaart officieel β€šΓ„Γ²De Bietenbrugβ€šΓ„Γ΄ heten . De naamgeving vindt plaats in aanwezigheid van beide burgemeesters en een vertegenwoordiging van de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). Het evenement vindt plaats om 10.45 uur en wordt omgeven door diverse feestelijkheden.

De loop-/fietsbrug ligt er al wat langer, de naam is al een tijdje bekend, maar op zaterdag 27 april 2013 krijgt de brug officieel de naam β€šΓ„Γ²De Bietenbrugβ€šΓ„Γ΄. Het naambord dat aan de zijkant van de brug wordt bevestigd wordt onthuld door de heer A. Hoogland, de prijswinnaar van de wedstrijd die de Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg heeft uitgeschreven.

De feestelijke onthulling zal plaatsvinden om 10.45 uur. De burgemeester van de Haarlemmermeer, de heer Th. Weterings en de burgemeester van Haarlemmerliede & Spaarnwoude, de heer P. Heiliegers zullen hierbij aanwezig zijn. Ook vanuit de Stichting Leefomgeving Schiphol, die de kwaliteitsimpuls aan deze brug mede financieel mogelijk heeft gemaakt, zullen vertegenwoordigers de naamgeving bijwonen.

Het Zwanenburgs dweilorkest, de Zotte Zwanen, zorgt voor een muzikale omlijsting en met een vlootshow neemt watersportvereniging de Swaenenburgt de brug vanaf het water officieel in gebruik. Na afloop zal in de oude suikerfabriek een korte toespraken gehouden worden door beide burgemeesters en een vertegenwoordiger van SLS, onder het genot van een kopje koffie. Tevens is er een fotoreportage te zien van de bouw van de brug, gemaakt door Peter Vreeswijk in opdracht van SLS.

Het laatste nieuws

Beste wensen voor 2024 van Leeborent.nl

Beste wensen voor 2024 van Leeborent.nl

Geachte lezers, Met het nieuwe jaar in zicht, willen wij graag de tijd nemen om onze beste wensen aan u over te brengen. Namens het hele team van Leeborent.nl willen we u een gelukkig nieuwjaar en veel succes en voorspoed wensen voor 2024. Een jaar vol mogelijkheden...

Lees meer