OFFERTE AANVRAGEN

Leeborent verzorgt al sinds 2016 voor de Stichting Eigenwijks.

Afgelopen donderdag avond mochten wij weer op de Haarlemmerweg bij het monument en op het Plein 40- 45 in Amsterdam West deze bijeenkomst verzorgen met techniek.

Vanaf 1947 stond hier langs de Haarlemmerweg ter hoogte van boerderij Vredelust een wit houten kruis.
Vanwege een herindeling van de Haarlemmerweg en de sloop van de boerderij rond 1964
werd er een nieuw wit kruis geplaatst. De versie uit 1964 droeg de tekst::

Gefusilleerd 15 december 1944
P.J. Elias, H.J. Verkuyl, M. Verkuyl

De Haarlemmerweg (De Nieuwe N200) onderging in de periode vanaf 2017 een gedaanteverwisseling; ze werd van snelweg gedegradeerd tot stadsweg, ze werd verhoogd en heringericht. Het beeld moest verhuisd worden. In overleg met nabestaanden werd een nieuw ontwerp gemaakt. Zij bestaat uit een cortenstalen kruis (drie staanders met een dwarsbalk), een tekst uitgefreesd in cortenstaal, een plaquette in cortenstaal en een tweetal roestvast stalen zitbankjes.

Drie amberbomen staande voor de toekomst en het leven completeren het monument. Op 15 december 2019 werd het nieuwe monument ontworpen door landschapsarchitecte Saskia Bongers onthuld.

De onthulling werd verricht door Simone Kukenheim (locoburgemeester Amsterdam), Jurgen Nobel (idem van Haarlemmermeer) en Jan Pronker namens de Politie in aanwezigheid van Hannie Elias (nabestaande) en Corrie van den Boogaard-Vlug (getuige van de moord).

Onder het kruis is de tekst te lezen, die eerder was te lezen op het oorspronkelijke monument:

Het Monument aan de Haarlemmerweg Leeborent verzorgt geluid op accu 2023
Het Monument Vrijheidscarillon plein 40-45  Leeborent verzorgt geluid t.b.v bijeenkomst  in op dracht van  nationaal Comité  40-45

Het Monument op plein 40-45 Vrijheidscarillon

Het Vrijheidscarillon in Amsterdam is een klokkenspel dat in 1952 is vervaardigd door de firma A.H. van Bergen te Heiligerlee op initiatief van het Nederlandse Comité Nationale Herdenking. Het heeft op verscheidene plaatsen gehangen, waaronder op de Dam in 1955. Het is in 1960 aangeboden aan de gemeente Amsterdam.

Weer een prima herdenking met vele bezoekers van jong tot oud met optredens gedichten uitvoeringen en
een moment van rust in ons haastige bestaan wij zijn bij en dankbaar dat er nog steeds in vrede kunnen leven in dit prachtige land.

Stel ons een vraag Telefoon / WhatsApp:  +31204976834  +31654664447

Het laatste nieuws

Leeborent vandaag echt 20 jaar !

Leeborent vandaag echt 20 jaar !

Leeborent verzorgt al sinds 01-04-1994 muziek voor feesten en evenementen.Vandaag 23 augustus 2003 is het dan officieel dat wij op eigenbenen staan !. Van een leuke eigen drive in show naar een full service verhuur bedrijf in Europain 20 jaar kan een hoop...

Lees meer
Heerlijke Koningsdag weer ! met lekker Weer

Heerlijke Koningsdag weer ! met lekker Weer

Koningsdag 2023: Wat een heerlijke dag WEER  Koningsdag vieren in Amsterdam Koningsdag vieren we ook weer 2023Wat een heerlijke Koningsdag 2023 weer en een geluk met het weer van superfeesten in Breda door de collega’s van 538 maar ook  heerlijk...

Lees meer
Het nieuwe jaar gaat prima van start voor ons

Het nieuwe jaar gaat prima van start voor ons

Het nieuwe jaar gaat prima van start voor ons 31-01-2023 Hier weer een nieuw bericht van Leeborent het jaar is alweer een tijdje van start gaan. We doen graag weer een rondje met u over de werkzaamheden van Leeborent , van een ledvloer in de Double Three Hilton...

Lees meer