OFFERTE AANVRAGEN
Feest organiseren

Feest organiseren

Een feest organiseren doe je niet alleen, maar samen met Leeborent. Wij zijn gespecialiseerd in het compleet verzorgen van evenementen. Graag helpen we je van het begin tot het eind; van advies geven tot de juiste apparatuur bepalen en van de op- en afbouw tot het voorzien van extra stroom. Wil je een feest organiseren? Neem contact met ons op en dan luisteren we graag naar jouw wensen en we denken met je mee.

Feest organiseren? Dit zijn 10 dingen waar je aan moet denken

Een feest organiseren begint bij de juiste voorbereiding. Samen met Leeborent bespreek je tijdens een eerste gesprek alle wensen voor jouw feest. Aan de hand daarvan ontvang je een advies op maat. Het feest mag zo gek worden als je zelf wenst. Gaat het om een groot tuinfeest ter ere van een huwelijk of een kinderverjaardag? Of wil je een groot themafeest organiseren voor alle werknemers of een intiem familiefeest? Wij denken graag met je mee. Je kunt alvast de offerte invullen. Deze vind je op onze website. Via de contactpagina kun je ook bij ons terecht.

Een feest organiseren zonder een plan is niet efficiënt. Daarom heeft Leeborent voor jou alvast een handige checklist gemaakt met vragen die je jezelf kunt stellen voorafgaand aan het feest. Daarnaast bespreken we10 dingen waar je aan moet denken bij het organiseren van een feest. Hieronder leggen we ze uitgebreid voor je uit.

Checklist om jouw feest te organiseren

Allereerst is het maken van een checklist voorafgaand aan het feest een verstandige keuze. Hierin bepaal je namelijk het verloop van het feest. Wij bieden hiervoor ook advies op maat.

Denk hierbij aan volgende vragen:

Wat voor een feest wil ik organiseren en waarom?

Een feest organiseren is ontzettend leuk maar kost ook veel werk. Bedenk daarom vooraf wat je moet doen om jouw ideale feest te organiseren. Er zijn talloze redenen voor het organiseren van een feest. Het is belangrijk om dit van tevoren goed duidelijk te hebben, zodat je gerichter kan nadenken over de dag zelf. Wordt het een groot tuinfeest voor alle familie of vrienden? Een buurtfeest of straatfeest? Een groot personeelsfeest, bedrijfsfeest of themafeest voor alle werknemers? Wat is de reden van het feest? Ga je een jubileumfeest organiseren, een verjaardagsfeest of een examenfeest omdat er iemand geslaagd is? Hiermee kunnen we een richting op gaan denken en het plan verder uitwerken.

Wat is het budget?

Ook niet geheel onbelangrijk is het budget. Misschien het minst leuke onderdeel, maar wel allesbepalend om een onvergetelijk feest te organiseren. Aan de hand van het budget kunnen wij samen met jou rond de tafel gaan zitten en naar alle wensen luisteren. Wij verzorgen advies en denken hierbij graag met je mee. Samen zorgen we ervoor dat het organiseren van het feest binnen het budget valt en aan alle wensen voldoet.

Wanneer wordt het feest gevierd?

Bij het organiseren van een feest kan het weer sturend zijn. Heb je een tuinfeest in gedachten? Dan is het wel zo fijn als het niet gaat regenen. Daar hebben we in Nederland natuurlijk niet veel over te zeggen, maar over het algemeen zouden de lente en zomer hiervoor dus de beste optie zijn. Leeborent is van alle markten thuis. Zo ook als het onverhoopt mocht gaan regenen. Dan hebben wij daar genoeg apparatuur en materialen voor in huis om het feest niet in het water te laten vallen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op of vul vrijblijvend het offerteformulier in.

Licht voor de juiste feeststemming

Een feest organiseren zonder gebruik van de juiste verlichting is als een film kijken zonder geluid. Het kan een leuke bijeenkomst worden door het weerzien van alle genodigden, maar de juiste verlichting bepaald wel echt de sfeer. Sfeer is belangrijk om het juiste gevoel te creëren dat je de gasten graag wilt laten ervaren. Dit doen we door middel van lichtinstallaties. Bij Leeborent is er keuze uit veel verschillende soorten licht. Hieronder lichten we er een aantal voor je toe.

Feestverlichting

Feestverlichting is natuurlijk het eerste waar je aan denkt bij het organiseren van een feest. Feestverlichting maakt het feest helemaal compleet. Bij feestverlichting kun je denken aan; glitterbollen, dimverlichting, blacklight kanonnen, muziek gestuurde verlichting, bewegend licht en zwaailicht, spots, ledstroken en terreinverlichting. Dit is enkel een greep uit alle feestverlichting die Leeborent heeft. Staat de juiste verlichting voor jouw feest niet tussen dit rijtje? Neem dan even contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij hebben alle soorten licht dus helpen je graag.

Prikkabelverlichting

Een tuinfeest organiseren voor een huwelijk of jubileum? Dan mag priklicht eigenlijk niet ontbreken. Een prikkabel (ook wel priksnoer, lichtsnoer of lichtslinger genoemd) kun je gebruiken als feestelijke verlichting of als tuinverlichting voor buiten. Naast dat Leeborent kan helpen bij de complete organisatie van A tot Z kunnen wij het tuinfeest ook voorzien van de juiste verlichting. Prikkabelverlichting is de ultieme sfeervolle feestverlichting bestaande uit allerlei verschillende soorten en maten. Van lange snoeren met gekleurde discoverlichting tot snoeren met spaarlampjes voor onder het afdak. Voor iedere situatie hebben wij de juiste verlichting in huis.

Decorverlichting

Als je van plan bent een groot feest te organiseren waarbij de aankomst voor de gasten al een wauw-effect moet doen opwekken, dan is decorverlichting wat je zoekt. Decorverlichting zorgt ervoor dat de gevel van de locatie waar je het feest gaat organiseren al een verpletterende indruk achterlaat. Denk hierbij aan gevelverlichting, terreinverlichting, strijkverlichting, schijnwerpers en nog veel meer.

Benieuwd naar ons assortiment? Kijk dan snel bij het licht-aanbod op onze website of neem contact met ons op.

Geluid goed regelen op jouw feest

Naast licht is geluid ook een belangrijk ingrediënt voor een goed georganiseerd feest. Wat is een feest zonder muziek? Bij Leeborent kun je terecht voor betrouwbare geluidsapparatuur. We bieden een breed assortiment aan, waaronder compleet verzorgde geluidspakketten en losse onderdelen.

Compleet verzorgde geluidspakketten huren:

  • Geluidsapparatuur voor binnen en buiten
  • DJ Gear en DJ Booth
  • Installaties voor zang en bands
  • Geluidssystemen van 20 tot maximaal 12000 mensen

Verhuur losse geluidsapparatuur:

Mocht je een specifieke wens hebben die je niet tussen het bovenstaande geluidsapparatuur ziet staan, neem dan even contact op met Leeborent. Wij hebben vakkundige specialisten in huis die je graag helpen bij het maken van de juiste keuze en samen met jou de mogelijkheden bespreekt. Natuurlijk kun je ook vrijblijvend onze offerte aanvragen.

Alles in huis voor grote en kleine feesten en events

Leeborent heeft ervaring met het regelen van evenementbenodigdheden voor grote en kleine feesten en events. Van examenfeestje, verjaardag, jubileum of buurtfeest tot complete bruiloft, bedrijfsevenementen, festivals en zelfs het Amsterdam Dance Event. Geen feest is te groot of te klein voor onze hulp!

Aggregaat huren voor voldoende stroom op jouw feest

Een groot feest organiseren, betekent veel stroomverbruik. Voor dit soort momenten is het ideaal om een aggregaat te huren. Een aggregaat zorgt er namelijk voor dat je een betrouwbare extra stroomvoorziening heeft en op deze manier dus meer elektriciteit produceert. Zo is er meer mogelijk op het feest zonder dat alle stoppen doorslaan. Want met extra verlichting en geluid (en misschien ook wel catering) verbruik je tijdens je feest veel meer stroom dan je op een normale dag doet. En vaak kan het stroomnet dat niet aan. Het voordeel van een aggregaat huren is dat het niet op het lichtnet wordt aangesloten, maar werkt op benzine of diesel. Daarnaast bieden wij ook een duurzame keuze, namelijk het schone groene aggregaat.

Schone groene aggregaat huren

Beter voor het milieu en een duurzame keuze: het groene aggregaat. Een Co2 neutrale stroomvoorziening die je nodig hebt voor het feest. Niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor de omgeving. Een groene aggregaat staat namelijk in een container waardoor het geluidloos is. Mocht je een feest organiseren in een woonwijk of in een bosrijk gebied, dan heeft de omgeving in ieder geval geen last van het geronk van een draaiende dieselmotor. En jij en je gasten natuurlijk ook niet!

Wanneer je kiest voor een duurzame aggregaat draag je niet alleen een steentje bij aan de planeet, maar ook aan de portemonnee. Het schone groene aggregaat heeft namelijk een accu en zonnepanelen, waardoor 95% van de brandstofkosten worden gedekt. Heb je vragen over het huren van een aggregaat? Neem dan contact op met Leeborent of vraag vrijblijvend een offerte aan. We denken graag met je mee.

Beeld nodig tijdens je feest?

Van plan om een feest te organiseren voor je bedrijf, bijvoorbeeld voor alle werknemers of juist voor potentiële nieuwe klanten? Dan kan beeld een extra toevoeging zijn aan de dag. Via grote beeldschermen kan je aan het publiek laten zien waarvoor ze gekomen zijn. Gaat het om de lancering van een nieuw product of om de feestelijke opening van een nieuw pand? Dan kan dit via grote LED-schermen worden afgebeeld.

Presentatie, afbeeldingen, merkproducten of het logo. Wat je maar wilt, het kan allemaal worden tentoongesteld op grote beeldschermen. Leeborent biedt diverse soorten mogelijkheden aan om iets aan de klant of gast te presenteren. Dat kan onder anderen via:

Special effects

Special effects zorgen ervoor dat het feest nog spectaculairder wordt. Voeg paar special effects toe en het wordt een feest om nooit te vergeten. Denk bijvoorbeeld aan een rookmachine waardoor de ruimte even wordt verblind door rook waarna het product of de special guest tevoorschijn komt. Wat denk je van een bellenblaasmachine? Ideaal voor het creëren van een bijzonder moment tijdens een ceremonie of tuinfeest. Of een confetti shooter voor als je het ultieme jaren 80 feest gaat organiseren.

Bij Leeborent kun je voor ontzettend veel verschillende soorten special effects terecht. Wat ook fijn is; ze zijn allemaal scherp geprijsd. Voorafgaand aan het feest zorgen wij voor een goed advies en een duidelijke uitleg over het gebruik van de materialen en het apparatuur. Vakkundig personeel van Leeborent wordt ingezet om de gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten special effects? Schroom dan niet op contact met ons op te nemen of vraag direct een offerte aan.

Pipe and drape

Een feest organiseren betekent ook nadenken over de juiste locatie. Wat in eerste instantie geen geschikte locatie lijkt, kan toch mogelijkheden bieden. Dankzij de pipe and drape wordt de gewenste ruimte binnen een mum van tijd omgetoverd tot een ware feestlocatie. Een pipe and drape systeem bestaat uit staanders en liggers waar diverse soorten doeken overheen worden gedrapeerd. Er is keuze uit verschillende soorten kleuren en maten, zowel in de breedte als de hoogte. Leeborent zorgt binnen een handomdraai dat de locatie wordt getransformeerd tot een feest bestemming.

Bij Leeborent ben je aan het juiste adres voor het huren en kopen van materialen. Organiseer je vaker feesten, dan is het namelijk ook mogelijk om een pipe and drape op maat te laten maken. Zo ben je in het bezit van een eigen pipe and drape die precies afgestemd is op jouw eigen feestlocatie. Naast kopen, is huren bij Leeborent ook altijd een optie. Wij zijn van alle markten thuis.

Neem contact met ons op bij vragen over het gehele assortiment of vraag direct een offerte aan.

Podium huren

Om het feest naar een level hoger te tillen, kan het gebruik van een podium geen gek idee zijn. Leeborent beschikt over allerlei soorten podia; van binnen- en buitenpodia tot overkappingen, catwalks, tribunes en nog veel meer. Bekijk snel ons aanbod en kies je favoriete podium voor op het feest.

Dansvloeren huren

Een feest zonder dansen is als een taart zonder slagroom. Daarom mag een goede dansvloer op jouw feest absoluut niet ontbreken. Zo krijg je van ieder familielid makkelijk de voetjes van de vloer en is er ruimte voor heuse dance battles. Afhankelijk van de locatie en de sfeer die je wilt neerzetten op het feest biedt Leeborent verschillende soorten dansvloeren aan:

  • Houten dansvloer
  • Dans-sport vloer
  • LED dansvloer
  • Videovloer
  • Ondervloeren ter bescherming

De dansvloeren van Leeborent zijn beschikbaar in verschillende materialen, zoals hout en kunststof, en ook in verschillende kleuren, denk aan disco, zwart-wit, led, video. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Leeborent. Dan denken we graag met je mee.

Personeel

Een feest organiseren vraagt veel van iemand en kan behoorlijk wat stress opleveren. Daarom kan je Leeborent het feest laten organiseren. Wij bieden voor, tijdens en na het feest vakkundige mensen aan. Leeborent beschikt over alle expertise onder een dak; lichttechnici, evenementtechnici, podiumtechnici en nog veel meer. Zo nemen wij zo veel mogelijk voor jou uit handen rondom het feest. Zo kun je zelf onbezorgd genieten van het door jou georganiseerde feest.

Vergunning

Kan je zomaar een groot feest organiseren? Door aangescherpte regelgeving van gemeenten is het op sommige plekken nodig om een vergunning aan te vragen. Deze is nodig voor onder andere het gebruik van een aggregaat. Leeborent helpt je hierbij en denkt met je mee. Je hoeft dit dus niet alleen te doen. Neem even contact met ons op en dan kijken wij wat we voor je kunnen doen.

Verschillende typen feesten

Een feest organiseren is ontzettend leuk om te doen, maar het kost wel heel veel tijd. Daarom is het fijn om op tijd te beginnen. Allereerst is het leuk om na te denken over wat voor soort feest je wilt geven. Denk aan een disco feest, een jaren 80 feest, een après-ski feest organiseren, een sweet 16 party organiseren of een kinderverjaardag. Daarnaast kan een feest organiseren ook in de vorm van een tuinfeest, een straatfeest of een examenfeest. Deze laatste drie lichten we verder voor je toe.

Tuinfeest organiseren

Een familiefeest organiseren in de vorm van een tuinfeest? Dan ben je bij Leeborent aan het juiste adres. Met familie en vrienden samenkomen is ontzettend fijn. Zeker ter gelegenheid van een speciaal moment, bijvoorbeeld een zo veel jarig huwelijk of een bijzondere mijlpaal. Wat is er dan relaxter dan een tuinfeest laten organiseren door Leeborent? Gewoon lekker bij iemand thuis, natuurlijk wel iemand die er ruimte voor heeft, waardoor alle gemakken dichtbij huis zijn en het vertrouwt voelt voor iedereen. Zo heb je de gemakken van je eigen huis, maar geen zorgen om alle troep nadien.

Daar helpt Leeborent je uiteraard bij, want wij verzorgen feesten van A tot Z. We zorgen voor de op- en afbouw en extra personeel waar nodig. Zo hoef je je geen zorgen te maken om de dag erna maar kun je lekker genieten op de dag zelf. Wat dacht je van een droomachtige sfeer door middel van prikkabelverlichting en een prachtige houten dansvloer met overdekking? Of een silent disco feest organiseren voor later op de avond? Niets is te gek voor Leeborent. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op zodat we samen jouw plan kunnen bespreken.

Straatfeest organiseren

Wil je een straatfeest organiseren voor misschien wel 100 personen? Dan is het slim aan daar ruim van te voren mee te beginnen. Wil je bijvoorbeeld de hele straat autovrij maken voor een dag? Dan moet je dit bij de gemeente aanvragen. Een straatfeest is vooral bedoeld om even lekker bij te praten met alle buren onder het genot van een hapje en drankje. Daarom is het leuk om een buurtbarbecue of buurtborrel te organiseren. Zo is er naast het vele geklets ook tijd om lekker samen te eten en te drinken. Dat zorgt ervoor dat de sfeer meteen wat losser komt.

Allereerst is het belangrijk om te weten wie er allemaal komen en hoe het gefinancierd gaat worden? Draagt iedereen van te voren een bepaald budget bij of is er een gezamenlijke pot van de buurt waarmee dit soort feestavonden georganiseerd kunnen worden? Het is belangrijk om rekening te houden met een onverwachte regenbui. Daarom is een grote tent een goede toevoeging. Hieronder kunnen alle gerechten worden uitgestald, zitplaatsen worden gerealiseerd en een bar worden geplaatst voor het bestellen van drankjes.

Daarnaast kan je denken over een leuke activiteit? Wil je een gast uitnodigen en hem of haar een overdekt podium bieden? Of een film afspelen op een groot scherm voor alle kinderen uit de buurt? Er zijn talloze opties. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Leeborent en dan helpt een van onze specialisten je graag verder.

Examenfeest organiseren

Geslaagd, gefeliciteerd! Voordat de volgende stap begint, eerst nog even een groot feest organiseren. Dit is een bijzonder moment en dat mag je niet zo maar aan je voorbij laten gaan. Een examenfeest organiseren kan op verschillende manieren. Gaat het om een privé examenfeest bij jouw thuis of een groot examenfeest op school voor alle eindexamenleerlingen? Aan de hand daarvan kunnen wij bepalen wat voor apparatuur en materialen er nodig zijn.

Wat bijvoorbeeld absoluut niet mag ontbreken, is de juiste verlichting, geluid, een toffe DJ, discobollen, een grote verlichte dansvloer en nog veel meer. Misschien is een drive-in-show voor jou een goed idee. Zo ben je in een keer klaar en hoef je niet bang te zijn dat je iets vergeet. Wat denk je van een silent disco of een karaoke set? Leeborent is van alle markten thuis. Voor vragen, neem dan snel contact met ons op.

5 leuke activiteiten op jouw feest

Om jouw feest nog meer van extra waarde te voorzien, is het een heel leuk idee om een activiteit te kunnen doen tijdens het feest. Zo is er wat afwisseling voor de gasten of het publiek en kan er naast bijpraten en eten en drinken ook nog iets extra’s worden gedaan. Bij Leeborent kun je terecht voor verschillende soorten activiteiten. We lichten er een paar toe:

Karaoke party met een karaoke set

Een groot succes tijdens een feest is natuurlijk een karaoke set. Bij Leeborent kun je een karaoke show of een losse karaoke set huren. Het is ontzettend leuk om samen met alle gasten, vrienden of familie lekker uit je dak te gaan en mee te zingen met de echte hits. Voor ieder feest hebben wij een karaoke set, zodat er voor iedere doelgroep een passend muziekassortiment bij zit. Denk hierbij aan een Nederlandse gouwe ouwe karaoke, of juist de populaire Engelstalige hitjes. Of wat denk je van een leuke kinderkaraoke voor het feestje van je kind? Voor meer informatie neem dan contact op met Leeborent of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Silent disco feest

Wil je een feest organiseren met een extra twist? Huur dan een silent disco en je hebt gegarandeerd succes. Een silent disco is een activiteit waarbij iedereen een eigen koptelefoon draagt met daarop verschillende kanalen. Ieder kanaal bevat een andere muziekstijl. Zo kan je zelf bepalen welke muziek je luistert. Bijkomende voordelen van een silent disco: er is bijna geen geluidsoverlast, want er staan geen harde boxen aan. En het is draadloos waardoor je in iedere ruimte of op verschillende locaties jouw gewenste muziek kan horen. Het leuke aan silent disco is dat niemand kan horen welke muziek jij luistert. Je kan dus lekker uit je dak gaan en genieten van jouw favoriete nummers. Leuke tip: doe je koptelefoon eens af en bekijk de mensen die aan het dansen zijn in ‘stilte’. Het geeft een lachwekkend gezicht en zorgt voor veel plezier.

Drive-in-show

Ga je een feest organiseren en ben je nog op zoek naar iets unieks? Daar weet Leeborent wel raad mee. Dan is een drive-in-show misschien wel iets voor jou. Een drive-in-show is een compleet verzorgt feest; van DJ en presentator tot de juiste apparatuur en van licht en geluid tot aan de op- en afbouw. Alles wordt compleet verzorgd met een drive-in-show. Zo hoef jij nergens over na te denken en is alles in een keer geregeld.

Wil je bijvoorbeeld een discofeest organiseren met als thema ‘Saturday Night Fever’? Dan is de drive-in-show met dit thema kant-en-klaar bij ons te huren. Van discolichten tot aan glitterbollen, alles waar een Saturday Night Fever voor bedoeld is, is aanwezig. Om alvast een idee te krijgen, kan je hier kijken naar een van onze drive-in-shows. Toch een ander idee? Neem contact met ons op en dan denken we graag me je mee.

I-Dance party

Ben je van een plan om een kinderfeest te organiseren? Dan kan I-Dance een leuke toevoeging zijn. I-Dance is een origineel idee en is super gebruikersvriendelijk. Ook voor de kleintjes is het makkelijk en snel te leren. Bij I-Dance sta je op een mat met vier pijlen; omhoog, omlaag, naar links en naar rechts. Op een groot scherm verschijnt op welke pijl je moet staan om het juiste danspasje te doen. Als je alle aanwijzingen van de pijlen volgt, ben je zonder dat je het door hebt lekker aan het dansen op de muziek. Je voeten moet het werk doen van wat je ogen op het beeldscherm registreren. Echt een hele leuke activiteit om tijdens het feest te organiseren. En stiekem natuurlijk niet alleen voor de kinderen….

Samen met Leeborent een feest organiseren

Leeborent heeft alle expertise onder een dak waardoor wij je een breed assortiment aan kunnen bieden. Met vakkundige specialisten en experts zijn wij van alle markten thuis. Graag helpen we je bij het organiseren van een feest. Van A tot Z denken we graag met je mee. We helpen je met de op- en afbouw en voorzien het feest van de juiste materialen voor een schappelijke prijs. Benieuwd naar wat Leeborent voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wil je direct contact met Leeborent? Bel dan naar 020-4976834 of mail naar info@leeborent.nl.